احتمال تغییر رای در دادگاه تجدید نظر

احتمال تغییر رای در دادگاه تجدید نظر

احتمال تغییر رای در دادگاه تجدید نظر: بعد از بررسی قضایای قانونی و حقوقی و تصویت رای از طرف قاضی و دادگاه، امکان تجدید نظر و تغییر رای موجود است. هدف از بررسی قضایا و تغییر رای و تجدید نظر از آراء این است حق هیچ کدوم از طرفین دعوی ضایع نشود و تمام حقوق به صورت قانونی به صاحب حق داده شود.

وقتی رای از طرف دادگاه صادر می شود و تمام اسناد و مدارک موجود در قضیه بررسی می شود‌ رای صحیح و به حق صادر می شود.

زمانی که رای قاضی و دادگاه به ضرر شخصی باشد و از نظر آن شخص رای نا درست و طبق حق، رای به نا حق صادر شده است آن شخص می تواند اقدام به تجدید نظر از طرف قاضی و دادگاه کند و درخواست تجدید نظر و تغییر رای دادگاه بدهد. گاهی ممکن است که رای قاضی  و صحت اسناد اشتباه و نا درست باشد و دادگاه  اقدام به تجدید نظر در رای می کنند.

اگر دادگاه و یا قاضی رای صادر کرد امکان درخواست تجدید نظر و اعتراض به رای صادر شده موجود است؟

بله امکان آن موجود است. شخص باید در دیوان عالی کشور به رای صادر شده از طرف دادگاه یا قاضی اعتراض کند و اقدام به ثبت درخواست تجدید نظر دادگاه کند.

درخواست تجدید نظر، به دادگاه تجدید نظر و تغییر رای صادر می شود تا اقدام به باز پرسی و باز نگری رای صادر شده ، شود.

چه دلایل و شواهدی برای درخواست تغییر رای وجود دارد؟

چه دلایل و شواهدی برای درخواست تغییر رای وجود دارد؟

  • هنگامی که شخص شاهد یا مدارک شهود دارای شرایطی غیر شهادت هستند و شرایط قانونی و شرعی برای شهادت دادن در دادگاه، نداشته باشند، شخص می توان درخواست جدید رای و تغییر رای دادگاه مبنی بر اینکه: مدعی شدن به شهادت غیر قانونی و فقدان قانونی شهود کند.
  • ادعای مبنی بر اینکه عدم معتبر بودن و اعتبار اسناد و مدارک دادگاه: یعنی زمانی که دادگاه بر اساس مدارک و اسنادی رای صادر کند و از نظر آن شخص این مدارک صحت ندارد وادعا بر عدم صحت و کذب بودن آن مدارک و اسناد کند، می تواند اقدام به درخواست تجدید رای و نظر دادگاه کند.
  • ادعای عدم توجه و استماع شخص قاضی به دلایل شخص: زمانی که افراد صاحب دعوا دلایل صحیح و درست گفته باشند، که آن دلایل امکان اثبات حقیقت و ثابت شدن قضیه برای قاضی داشته باشند اما قاضی به آن دلایل توجهی نکرده باشد. شخص می تواند مبنی بر همین مورد اقدام به درخواست تجدید نظر خواهی از طرف دادگاه و قاضی کند.
  • ادعای عدم داشتن صلاحیت قاضی و یا دادگاه: اگر یکی از طرفین دعوا و صاحب قضیه و یا شکایت بتواند تشخیص دهد که قاضی و یا دادگاه صادر کننده رای دارای صلاحیت قانونی نمی باشد و صلاحیت رسیدگی به پرونده ندارند، فرد می تواند درخواستی مبنی بر این مورد بدهد.

با کمک این مواردی که در بالا ذکر شدند شخص می تواند درخواست تجدید رای و تغییر رای بدهد تا مجدد به پرونده رسیدگی شود.

زمانی که شخص اقدام به درخواست تجدید رای و نظر مجدد کند احتمال تغییر رای در دادگاه تجدید نظر موجود است و پس از بررسی اسناد و مدارک موجود می توان رای را تغییر کرد.

لازم به ذکر است که احتمال تغییر رای در دادگاه تجدید نظر به میزان صحت مدارک و اسناد موجود بستگی دارد و هر چقدر که اسناد و مدارک موجود قانونی و صحیح باشد، احتمال تغییر رای و تجدید نظر از طرف قاضی و یا دادگاه بسیار بالا می باشد.

تاثیر وکیل در تغییر رای در دادگاه تجدید نظر

تاثیر وکیل در تغییر رای در دادگاه تجدید نظر

احتمال تغییر رای در دادگاه و تجدید نظر قاضی به میزان ذکاوت و تجربه وکیل نیز بسیار بستگی دارد هر چقدر که وکیل دارای تجربه ها و آگاهی های بالا باشد و بتواند مدارک و اسناد قانونی و صحیحی پیدا کند و در جلسه در اختیار قاضی قرار بدهد، احتمال تغییر نظر و تجدید نظر بسیار بالا می رود. هر چقدر که وکیل و خود شخص پیگیری کند و اسناد ودلایل قانونی و صحیحی پیدا کند احتمال تغییر رای بسیار بالا خواهد بود‌.

اگر دادگاه و قاضی بتواند مجدد رسیدگی کند و متوجه دلایل و اسناد قانونی شود و تشخیص بدهد که رای صادر شده نا به حق بوده باشد، می تواند اقدام به تغییر رای و تجدید نظر در رای صادر شده کند و رای جدید و صحیح را به طرفین دعوا ابلاغ کند.

امروزه تعداد پرونده های قانونی و حقوقی و انواع پرونده ها و شکایات بسیار بالا رفته است و تعداد درخواست ها و درخواست تجدید نظر نیز بسیار بالا رفته است به همین دلیل امروزه از طریق سایت های معتبر و الکترونیکی شده ثبت پرونده های متفاوت، می توان از طریق سایت های آنلاین اقدام به ثبت درخواست نظر خواهی مجدد دادگاه کرد.

بهتر است که برای ثبت درخواست نظر خواهی مجدد از سایت های معتبر و یا از طریق دفاتر خدمات قضایی و حقوقی اقدام کرد و درخواست خود را به صورت قانونی و صحیح ثبت کرد. معمولا درخواست تجدید نظر باید به زبان فارسی و دستور نوشت و آن را بر روی یک برگه مخصوص نوشت و شخصی که درخواست تجدید نظر داده باشد باید بر روی برگه امضا کند و در آخر برگه به دادگاه ارسال می شود.

وکیل حقوقی تهران

وکیل حقوقی شهرستان

مشاوره حقوقی آنلاین

مدت زمان رسیدگی در دادگاه تجدید نظر

افرادی که ملیت ایرانی دارند و ساکن ایران هستند و یا مقیم ایران هستند ۲۰ روز از زمان صدور رای، زمان دارند و کسانی که خارج از کشور ایران ساکن هستند به مدت دو ماه و یا ۶۰ روز از زمان صدور رای، زمان دارند. روز صدور رای به مدت همین زمان می باشد و در غیر این صورت صدور رای صحیح و یا به حساب نمی آید.

*نکته*

اگر یک در دعوا یا یک پرونده محکوم علیه چندین نفر باشند و یکی از این افراد و اشخاص ساکن و مقیم کشوری غیر از کشور ایران باشد، برای تمام این افراد و اشخاص چه ساکن کشور عزیزمان ایران و چه ساکن کشوری غیر از کشور ایران باشند، برای تمام این افراد به مدت دو ماه زمان داده می شود.

*نکته*

مدت زمان رسیدگی به پرونده های کیفری در دادگاه تجدید نظر و تغییر رای معلوم نیست و نمی توان یک زمان معینی را برای آن ها تعیین کرد. اما معمولا این مدت زمان پرونده های کیفری زیاد طولانی نیست و می توان گفت مدت زمان پرونده ها مشخص نیست چون تعداد پرونده های کیفری بسیار بالا است. لازم به ذکر است که مدت زمان بررسی و تجدید نظر در برخی از پرونده های کیفری به سه سال هم می رسد.

بر اساس آخرین آمار موجود ما بین تمام درخواست ها و پرونده ها، تعداد رسیدگی به درخواست های تجدید نظر در رای دادگاه معادل ۱۰ درصد، رسیدگی به تمامی درخواست های ثبت شده می باشد. پس برای ثبت درخواست و مدت زمان رسیدگی دادگاه و تغییر نظر و تجدید نظر در رای صادر شده باید صبر داشت.

نتیجه گیری:

اگر رایی از طرف دادگاه بدوی صادر شد، احتمال تغییر رای و تجدید نظر موجود است و فرد می تواند با کمک مواردی که در بالا ذکر شدند و آوردن اطلاعات و اسناد و شواهد قانونی و صحیح، درخواست تجدید نظر و تغییر رای از طرف دادگاه کند و پس از بررسی از طرف دادگاه، درخواست ثبت می شود و اقدام به رسیدگی مجدد پرونده و تغییر رای (در صورتی که رای صحیح انتخاب نشده باشد) می شود.

در این مقاله سعی کردیم تمام موارد رسیدگی و تجدید نظر در دادگاه را شرح دادیم و امیدواریم که به صورت کامل و جامع این موارد را بیان کرده باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *