عواقب دیرکرد در تحویل ساختمان

عواقب دیرکرد در تحویل ساختمان

عواقب دیرکرد در تحویل ساختمان: خرید و فروش ملک و اعطای ملک به شخص مشتری یکی از رایج ترین مسائل است که روزانه راجع به آن ها می شنویم یا خودمان درگیر این مسائل هستیم.

خرید و فروش ملک یا پیش فروش کردن ملک دارای قوانین خاصی می باشد و قانون در برابر فروشندگان املاکی که بد عهدی می کنند یا در برابر تحویل ملک در مدت زمان معین تاخیر دارند و سهل انگاری می کند به شدت ایستادگی می کند و شخص فروشنده مسئول است که در مدت زمان معین ملک را به مشتری تحویل بدهد.

امروزه در دادگاه ها دعاوی بسیار زیادی راجع به دیر کرد در تحویل ساختمان یا ملک موجود می باشد و به یکی از رایج ترین و شایع ترین مشکل در دادگاه ها تبدیل شده است.

عواقب دیرکرد در تحویل ساختمان

قوانین دیرکرد در تحویل ساختمان

شخص فروشنده تا موقعی که ملک را به مشتری تحویل ندهد فروش آن و قرار داد آن کامل نمی باشد و باید در مدت زمان معین شده ملک‌ را به صاحب جدیدش یا مشتری تحویل بدهد و هیچ دیر کردی نداشته باشد در غیر این صورت شخص مشتری قادر به شکایت کردن و تحویل ملک خود می باشد.

بر اساس قوانین و مقرارت و قانون کشور تا زمانی که فروشنده اقدام به تحویل ملک به شخص مشتری نکند قرار داد آن دو ناقص است و کامل نمی باشد. مهم ترین و اساسی ترین ویژگی فروشنده و تحویل دهنده تحویل به موقع ملک‌ به مشتری می باشد و هیچ دیر کردی در این زمینه نداشته باشد. چون تاخیر و دیر کرد در تحویل ملک به شخص مشتری پیگرد قانونی دارد.

لازم به ذکر که هر دو طرف معامله در صورتی که هر کدام دیر کرد داشته باشد طرف دیگر قادر به پیگرد قانونی می باشد و اگر مشتری دیر کرد داشته باشد باید در اثر این تاخیر و دیر کرد خسارت به فروشنده ملک بدهد.

قوانین دیرکرد در تحویل ساختمان

دعاوی ملکی

عواقب دیرکرد در تحویل ساختمان

در این مقاله می خواهیم به عواقب دیرکرد در تحویل ساختمان بپردازیم و باز تر و واضح تر راجع به این موضوع صحبت کنیم و عواقب آن را بررسی کنیم.

در قانون مدنی ماده ۳۷۸ قانون مدنی راجع به حق حبس در عقد بیع به صورت واضح صحبت شده است و هر دو طرف معالمه در صورتی که تاخیر در تحویل ملک یا تحویل پول ملک دارند می توانند از طریق قانون پیگیری کنند و اقدام به حبس طرف دیگر معامله کنند‌.

زمانی که در تحویل قرار داد هر دو طرفین به این دیر کرد راضی باشند که مشکلی نیست اما اگر آن دو طالب خسارت باشند می توانند در قرار ذکر کنند و دیگری باید خسارت را پرداخت کند و اگر شخص بدهکار خسارت خود را نپردازد یا خسارت را قبول نکند آن شخص طلب کار می تواند اقدام به شکایت از آن شخص کند و خسارت خود را بگیرد.

خسارت دیرکرد در تحویل ساختمان

در صورتی که شخص مشتری پس از گذشت تاریخ تحویل ملک نوشتاری موجود بر قرار داد هنوز ملک خود را تحویل نگرفت، می تواند پس از مراجعه به دادگاه داد خواست مربوطه را تنظیم کند‌. دادخواست بر این صورت است که شخص فروشنده یا بایع باید در مدت زمان معین شده ملک را بدهد و باید به این الزامات پایبند باشد، این نوشتار و داد خواست از طرف شخص مشتری به شخص بایع یا فروشنده ملک تنظیم می شود و مشتری می تواند خواستار خسارت از این دیر کرد کند و شخص فروشنده باید این خسارت را بپردازد.

مشاوره حقوقی دعوای ملکی

خسارت دیرکرد در تحویل ساختمان

عواقب دیر کرد در تحویل ساختمان یا ملک:

شخص مشتری می تواند یک مبلغ را به عنوان خسارت به صورت تاخیر روزانه یا ماهانه در نظر بگیرد و آن مبلغ را از نرخ خرید ساختمان از فروشنده پس بگیرد و یا در صورتی که مقداری از پول ملک هنوز پرداخت نشده باشد مشتری آن مقدار را از پولی که در نزد دارد کم کند‌. این مقدار و مبلغ پول خسارت بر اساس توافق طرفین و رضایت طرفین انجام می پذیرد.

شخص مشتری می تواند از طریق قانون و دادگاه پیگیری کند و اقدام به حبس شخص فروشنده کند.

طرفین می توانند در هنگام نوشتن قرار داد کتبی و نوشتاری یا در زمان عقد قرار داد شفاهی می توانند خسارتی بابت دیر کرد را همان اول قرار داد معین کنند و سپس اگر دیر کرد از طرف هر کدام از مشتری و یا فروشنده بود باید بر اساس خسارت ذکر شده، خسارت پرداخت شود.

اگر مشتری به تمام تعهدات خود پایبند باشد و هیچ گونه دیر کردی در همه تعهدات خود نداشته باشد و دیر کرد در تحویل ساختمان فقط از طریق شخص فروشنده و صاحب ملک باشد مشتری می تواند از طریق قانونی و دادگاه اقدام به شکایت و باز خواست فروشنده کند و اگر طالب خسارت بود باید اقدام به تحویل خسارت کند‌.‌

در صورتی که فروش و قرار داد به صورت شفاهی بوده است و قرار داد تحویل ملک و فروش به صورت نوشتاری و کتبی نشده باشد باید دو شخص عاقل و بالغ که دارای صحت کامل هستند را به عنوان شاهد در نظر گرفت تا در صورت دیر کرد بتوان برای حرف و شکایت خود شاهد داشته باشد.

دعوای ملکی

عواقب حقوقی تاخیر در تحویل دادن ساختمان

در صورتی که شخص مشتری در مدت زمان معین و مشخص شده که در قرار داد هم ذکر شده باشد ملک خود را تحویل نگرفت یا فروشنده ساختمان، ساختمان را برای مشتری خالی نکرد مشتری حتی اگر هیچ مبلغ خسارتی در قرار داد خود ذکر نکرده باشد و می تواند از طریق دادگاه و کاملا قانونی اقدام به تاخیر در تحویل ساختمان کند و به صورت قانونی و رسمی ملک و خسارت خود را تحویل بگیرد.

اگر مشتری در هنگام قرار داد به صورت کتبی مبلغی را به عنوان خسارت ذکر کرده باشد و یا شاهد برای قرار داد شفاهی و مبلغ خسارت بابت دیر کرد در تحویل ساختمان داشته باشد، می تواند به راحتی اقدام کند و خسارت خود را بابت دیر کرد تحویل در ساختمان از طر یق شخص فروشنده را به راحتی دریافت کند.

قانون در برابر دیر کرد و بد قولی شخص فروشنده به شدت ایستادگی می کند و سهل انگاری نمی کند و اگر دیر کرد و تاخیر از طرف شخص مشتری نیز می باشد، فروشنده ساختمان نیز می تواند بر اساس مبلغ معین شده خسارت بطلبد یا اقدام به شکایت از مشتری کند.

مشاوره حقوقی تاخیر در تحویل دادن ساختمان

ایران دادفر متشکل از وکلای حقوق خوب در ایران با ارائه خدمات حقوقی در سراسر ایران به صورت انلاین و تلفنی در خدمت شما میباشد.

دانستن شرایط و مراحل حقوقی پیگیری دیرکرد تحویل ساختمان نیامند دانش قبلی برای به سرانجام یافتن این امر میشود.

حکم تخلیه و قوانین ان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *